FANDOM


Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je pagina's aan deze wiki kunt toevoegen. Lees deze pagina eerst, en wend je daarna pas aan moderatoren of andere gebruikers als je niet begrijpt hoe je pagina's kunt toevoegen.

SituatieEdit

Wanneer je een nieuwe pagina toevoegt, bevind je je waarschijnlijk in de volgende situatie: je bent op een pagina op deze wiki en de tekst is in het Engels, terwijl jouw voorkeurstaal Nederlands is. Omdat deze taal jouw voorkeur heeft, lees je liever ook die pagina in deze taal.

StappenEdit

Stap 1: CreëerEdit

De eerste stap is het maken van de pagina in het Nederlands. Dit kun je doen door het prefix (nl.) in kleine letters achter de pagina's url te plakken. Als voorbeeld: om Babel uit het Engels naar het Nederlands te vertalen, ga je naar Babel/nl.

Om deze pagina te creëren klik je op Create (de knop bovenaan de pagina). Als je in de verwerker bent, kopiëer je de inhoud van (pagename)/en naar de nieuwe pagina zodat je een consistente code en opmaak hebt.

Stap 2: VertaalEdit

Nu je de juiste pagina hebt, kun je beginnen met de vertaling. Dit is waarschijnlijk het makkelijkst – vervang de Engelse tekst (uitgezonderd de namen van paginas) door een Nederlandse bewerking. Als je slechts de helft vertaalt is dat geen probleem; anderen kunnen het later afmaken.

Stap 3: Vraag om MWEdit

Nadat je de pagina hebt gepubliceerd moet een moderator het toevoegen aan MediaWiki zodat het werkt. Vraag een van de moderatoren op hun prikbord om het toe te voegen. Meestal volgt een reactie binnen een dag (24 uur).

Stap 4: VlaggetjesEdit

Terwijl je op een reactie wacht kun je teruggaan naar de pagina die je bewerkte. Bewerk de hoofdpagina met {{Flagnav}} en voeg Nederlands toe door nl aan te vinken:

{{Flag-nav
|en
|nl
}}

Voor meer uitleg kun je naar het sjabloon gaan.

UitzonderingenEdit

  • Blogs volgen een andere opmaak: User blog:Yatalu/Some title moet worden vertaald op User:Yatalu/Blog:Some title/xx. Behalve moderatoren kan alleen de schrijver van de blog een andere taal toevoegen.
  • Vertalingen voor MediaWiki:-boodschappen (bijvoorbeeld MediaWiki:Wiki-navigation-int) moeten ofwel op het prikbord van een der moderatoren, ofwel op de overlegpagina van de MediaWiki: pagina worden geplaatst.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.