FANDOMSelamat Datang Ke Laman Pasukan Bahasa Wikia

Pasukan Bahasa Wikia merupakan sebuah inisiatif pengguna-pengguna Wikia sukarela yang membantu dengan kerja-kerja penterjemahan dan penambahbaikan bahasa artikel-artikel di mana-mana laman Wikia. Wiki ini merupakan wiki pelbagai bahasa, dan diharapkan akan merangkumi semua bahasa utama dunia. Bahasa sistem Wiki ini boleh ditetapkan di laman Special:Preferences.Pengenalan

Untuk wiki ini

Maklumat lanjut

Portal:Melayu/brigadiers/list


Project-Wiktionary
Project-Translatewiki
Project-Omegawiki


Notis

  • Untuk para pembaca serta ahli-ahli projek, wiki ini diterjemah dalam sebanyak bahasa yang mungkin. Jika anda menjumpai halaman yang belum diterjemah dalam bahasa yang anda kenali, silalah tambahkan halaman tersebut.
  • Kami mempunyai 300 ahli yang fasih dalam 50 bahasa! Selain menulis halaman-halaman di wiki ini, mereka juga menyelesaikan permintaan 205 penterjemahan dan 38 pembetulan.
  • Anda boleh menggunakan portal Bahasa Inggeris untuk mencari permintaan pembetulan atau penterjemahan dari/kepada bahasa Inggeris, untuk bertegur sapa dengan pengguna-pengguna Bahasa Inggeris yang lain, serta untuk membahagikan kerja penterjemahan.
Autumn landscape


WLB di tempat-tempat lain

Skype Facebook Twitter VKontakte


Live! Chat

Live! Chat

Please read the chat policy!